BEN bouwen, Bijna Energie Neutraal, BEN architect

De Vlaamse regering zet zwaar in op Bijna Energieneutraal (kortweg BEN) bouwen. Ook Embo Architecten is op dat vlak een voorloper: bij ons kunt u een BEN-architect inschakelen om de lage-energiewoning van uw dromen te realiseren.

Vanaf 2021 wordt Bijna Energie Neutraal bouwen de nieuwe standaard voor nieuwbouwwoningen. Dit is in Vlaanderen zo, maar ook in de rest van België en zelfs in Europa.

Wat is BEN?

BEN-woningen zijn lage energiewoningen (E30 of lager) met een doorgedreven isolatie en intelligente technieken, wat resulteert in een bijzonder laag energieverbruik zowel op het vlak van verwarming, ventilatie en warm water. De nodige energie wordt gehaald uit hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie, waterkracht en zonne-energie. Als u bouwplannen heeft is BEN-bouwen altijd de slimste keuze. De meerkost voor de energiebesparende maatregelen en de groene energie wordt ruimschoots gecompenseerd door een lagere energiefactuur.

Bovendien bestaan er voor BEN-woningen voordelige premies en een korting op de onroerende voorheffing. Tevens kan U bij veel banken terecht voor een zeer gunstig BEN-krediet.

BEN-voorlopers

Diverse professionelen promoten nu al de BEN-principes . Zij worden BEN-voorlopers genoemd. Embo Architecten is er één van. Verder in de lijst : bouwadviseurs, energieverslaggevers, energiedeskundigen, bouwondernemingen, installateurs voor groene energieproductie, organisaties voor het middenveld en overheidsfederaties. Een rijke en gevarieerde lijst die dagelijks wordt aangevuld.

Overweegt u een woning te laten bouwen door een BEN-architect of wenst u meer informatie over Bijna Energie Neutraal? Neem gerust contact op met Embo Architecten.