Moderne villabouw, Recent

EW Waregem

Het concept van deze lage-energie woning bestaat uit twee volumes. Aan de straatzijde staat een hoog gesloten volume van twee bouwlagen in metselwerk. De oriëntatie naar het noorden bepaalt mee de architectuur. In de gelijkvloerse houten wand in afrormosia werden de inkomdeur en verschillende garagepoorten geïntegreerd.

Aan de zuidgerichte tuinzijde bevinden zich de leefruimtes in een volume met grote raampartijen. Om oververhitting te voorkomen werd geopteerd voor een overdekt terras over de volledige lengte van de achtergevel.

Beide volumes hebben een tegengestelde dakhelling. Een bewuste keuze, grotendeels ingegeven door de oriëntatie. De bruinzwarte kleurtint van het metselwerk integreert zich perfect in de natuurlijke groene omgeving.
Naast stevige isolatiepakketten omvat de technische uitrusting o.m. een ventilatiesysteem D en zonnepanelen. Die zorgen voor sanitair warm water en ondersteunen de vloerverwarming.

  • Lage-energiewoning
  • Gesloten naar de noordzijde (straatzijde), opengewerkt naar achterzijde (tuinzijde)

Details

Lage-energiewoning