Moderne villabouw, Recent

CL Anzegem

Deze woning wordt getypeerd door een pure vormgeving, zonder in te boeten aan functionaliteit. Het perceel wordt gekenmerkt door een groot niveauverschil. Meteen het uitgangspunt voor het ontwerp, samen met het unieke zicht op agrarisch gebied. De leefruimtes werden ruim boven het natuurlijk terrein ingeplant. Dat versterkt de relatie met en het perspectief op het achterliggende landschap. De vide en de hoge glaspartijen zorgen voor een grote openheid en transparantie naar buiten in tegenstelling tot de vrij gesloten voorgevel. Een sokkel in natuursteen vormt de drager van het bovenliggend volume in crépi. In samenwerking met interieurarchitect Pedro Verhue werd het strakke lijnenspel van het exterieur doorgetrokken naar binnen. Op die manier werd een minimalistisch interieur ontworpen dat soberheid uitstraalt. Het specifieke materiaalgebruik zorgt evenwel voor een warme sfeer.

  • Hellend bouwterrein als uitgangspunt voor het ontwerp
  • Relatie met agrarisch gebied
  • Massieve sokkel met bovenstaand volume in crépi.

Details

Interieurarchitect
Pedro Verhue