Renovatie

VV Wortegem-Petegem

Wat ooit een landelijk gelegen schoolgebouwtje was, werd volledig omgevormd en gerenoveerd naar een hedendaagse woning met zwembad.

Het typische karakter van de voorgevel, met zijn hoge raampartijen, en de basisstructuur van de vroegere klaslokalen vormden de basis voor dit ontwerp.

Over de volledige lengte van de voorgevel werd een doorlopende vide gecreëerd zodat de hoge raampartijen volledig tot hun recht komen.

In de vroegere klaslokalen werden de leefruimtes (zit- en eethoek, keuken) ondergebracht en open gewerkt.

De volledige achtergevel werd voorzien van grote glaspartijen om de relatie met de tuin, het zwembad en de landelijke omgeving te versterken.

Een doorlopende kastenwand op de verdieping scheidt de slaapkamers van de nachthal en de vide.


Details

Herbestemming van een oud schoolgebouw naar woning